Процедура за избор на изпълнител с публична покана по ПМС 160/2016 г. с предмет: Доставка на оборудванe, инвентар и материали - по проект AGREEN

07 Март 2023 News 368 Views
 
 

 


 
 
Представяме на Вашето внимание документация за провеждане на процедура за избор на изпълнител с публична покана по ПМС 160/2016 г. с предмет:
Доставка на оборудванe, инвентар и материали по проект „Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн“, с акроним AGREEN, реф. номер: BSB-1135 (по обособени позиции)".
Процедурата е разработена в изпълнение на проект “Cross-Border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin” („Трансграничен алианс за климатоустойчиво и екологично земеделие в Черноморския басейн“), с акроним AGREEN, реф. номер BSB-1135, който се реализира в рамките на договор 75244/26.05.2020 по Съвместната оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн” 2014 – 2020.
Бенефициент: Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ (ДАБУ)
Дата на публикуване: 07 март 2023 г.

Срок за подаване на оферти: 14 март 2023 г. 

 

За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

GAME IT последно издание на бюлетина

30 Декември 2022 News 1370 Views

С голямо вълнение Ви представяме финалния бюлетин по повод финала на един проект, който ще остане от нашите любими. Проследете последните новини за проект GAMEIT тук.

Read more...

GAME IT Заключителна конференция

06 Ноември 2022 News 1006 Views

?Една от текущите инициативи на ДАБУ е към своя край. През м. ноември ще се проведат заключителните конференции във всяка от страните партньори. По време на тези събития, екипът на проекта ще предостави информация за създадените продукти, ще ги изтества в реални условия, а също така ще събере обратна връзка и препоръки за тяхното подобряване.

?Конференцията, предназначена за българската аудитория се състоя на 4-ти ноември в гр. Добрич и събра повече от 40 заинтересовани лица, предимно млади хора.

 

?Резултатите от проекта ще бъдат на разположение на всички заинтересовани лица и организации, които възнамеряват да участват или да организират участие в мобилност на обучаеми в сектора на ПОО в областта на туризма и хотелиерството. Посетете нашия уебсайт www.gameit-project.eu или www.coursevo.com

Read more...

3-та официална среща на комитета за управление и наблюдение на проект AGREEN се проведе онлайн на 22-ри и 23-ти ноември 2021

23 Ноември 2021 News 528 Views
 
 

 

В тези натоварени времена в края на годината, партньорите от AGREEN се събраха отново за 3-та официална среща на съвместния екип за управление и оценка на проекта, състоящ се от представители на всички партньори. През последните два дни, заедно с подготовката на междинния отчет по проекта, беше обсъден напредъка на дейностите и бяха планирани следващите стъпки и задачи.

Работните сесии на екипа за управление на проекта трябваше да се проведат в Грузия, но за жалост, срещата се проведе само онлайн, предвид ограниченията в международните пътувания, породени от COVID-19.

Първата половина от периода на изпълнение на проекта вече премина и правейки равносметка за постигнатото, екипа отбеляза значителния напредък до момента: извършени първоначални проучвания, разработени доклади относно приложимостта на климатоустойчивото земеделие в страните-партньори и Черноморския басейн 2014-2020; разработен план за брандинг стратегия на продуктите, с произход от Черноморския регион, произведени чрез климатоустойчиви практики; идентифицирани и описани логистични центрове и обекти за търговия на едро и дребно с такава земеделска продукция и позиционирането им в интерактивна карта; проведени събития за информиране и ангажиране на целевите групи по проекта, в т.ч. Международната бизнес конференция за представяне на разработените до момента продукти, която се състоя през месец юли в Армения и т.н. Във втората половина от периода на изпълнение на проекта се очертават още много нови задачи, насочени към: разработването и тестването на пилотни климатоустойчиви модели за отглеждане на ендемични земеделски култури в Черноморския басейн; стартирането на интернет платформата AGREEN, в която ще бъде достъпен и обучителния курс по предприемачество в климатоустойчивото земеделие, още много семинари и събития.

За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

Започваме втория работен пакет за разработване и изпробване на климатоустойчиви модели за отглеждане на култури

11 Ноември 2021 News 543 Views
 
 

 

6 климатоустойчиви модела за отглеждане на култури, приспособени към екологичните, икономическите и социалните условия в Черноморския басейн, са в процес на разработка като част от целите на AGREEN. Експерти се събраха на 10ти Ноември за да обсъдят напредъка на съвместната работа. Моделите се очаква да бъдат готови до няколко седмици и практическата работа да започне.

Избраните култури (измежду които: орехи, слънчоглед и някои нетрадиционни вариации на пшеница и тритикале) ще бъдат тествани на 3 експериментални полета в България, Грузия и Турция. Резултатите и заключенията ще споделим с вас следващата година, след първата ни реколта, когато ще имаме възможност да определим ползите от климатоустойчивия подход в Черноморския басейн.

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

МЕЖДУНАРОДНА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ AGREEN, ЕРЕВАН, АРМЕНИЯ

30 Юли 2021 News 528 Views
 
 

 

Фондация “Международен център за изследвания и образование в областта на агробизнеса” (ICARE) – арменският партньор по проект AGREEN, беше домакин на Международната бизнес конференция за представяне на регионалния бранд и плана за брандинг стратегия на климатоустойчивото земеделие в Черноморския басейн.

Конференцията се проведе на 29 юли 2021 в град Ереван, Армения, като в нея се включиха, освен представители на партньорския консорциум, също и експерти и членове на „практикуващата общност“ AGREEN, както и други заинтересовани страни – публични власти, земеделски производители, кооперации, браншови организации, фирми за производство и преработка на храна и др. След отправените приветствия и представянето на проекта и партньорския консорциум, конференцията продължи под формата на дискусионни панели, като основни засегнати теми бяха:

• Климатоустойчивото и консервационно земеделие в Черноморския басейн /ЧБ/ – проблеми и възможности. Състояние на биологичното земеделие в ЧБ.

• Регионален бранд на селскостопанските продукти, произведени по климатоустойчив начин. Регионален бранд на „зеленото“ и биологично земеделие и стратегия за брандиране на продукти, отгледани по климатоустойчив начин в Черноморския басейн.

• Интерактивна карта на логистичните центрове в партньорските държави за продажба на едро и дребно на земеделска продукция, отгледана в Черноморския басейн, по климатосъобразен начин. Местни, регионални и трансгранични вериги за доставки.

• Добри предприемачески практики и примери за работещи бизнес модели в областта на климатоустойчивото земеделие в ЧБ.

Иновативното събитие протече в смесен режим /онлайн и присъственo/, като участниците имаха възможност да обменят идеи, опит и контакти в рамките на организираните сесии за изграждане на мрежи и да заявят своя интерес за включване в „практикуващата общност“ и алианса AGREEN.

Програма и материали от събитието са налични (на английски език) тук, а запис от сесиите можете да гледате тук.

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

Национално събитие за повишаване на осведомеността на заинтересованите страни се проведе в Добрич на 11 юни 2021 г. по проект AGREEN

13 Юни 2021 News 1073 Views
 
 

 


 На 11 юни 2021г. в гр. Добрич, организираното от Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ – водещ партньор по проект AGREEN, националното събитие за повишаване на осведомеността целеше да задълбочи познанията на заинтересованите страни относно концепцията „климатоустойчиво земеделие“ в Черноморския басейн в България. Събитието беше открито от Доц. Д-р Тодор Радев, който като председател на ДАБУ, представи стратегическите цели на сдружението и обърна внимание, че за Добруджанския регион би било ключова стъпка да настоява за основаване на Висше учебно заведение в сферата на Земеделието.
Повече за събитието може да видите тук.

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

Фокус група за дискутиране на проекта на брандинг стратегия се проведе в Турция

31 Март 2021 News 500 Views
 
 

 


 

Университетът Намък Кемал в Текирдаг, Турция (TNKU), като партньор по проект AGREEN, организира онлайн дискусионен семинар на местна фокус група, който се състоя на 31 март 2021 г. Работната среща със заинтересованите страни беше посветена на „общия бранд“ на продукцията от климатоустойчивото земеделие и протече с широкомащабно участие на местни фермери, предприятия, изследователи и регионални представители на публични институции, отговорни за селскостопанските политики.

Семинарът, посветен на обсъждане на „марката“ за брандиране на продукти, произведени по климатоустойчив начин, стартира като второто национално събитие по проекта, проведено в Турция. Срещата беше открита с приветствената реч на проф. д-р Толга ЕРДЕМ, координатор на проекта в Университета Намък Кемал. Д-р Дуйгу Доган представи целите, мисията и очакваните резултати от проект AGREEN, като се позова на две ключови концепции – климатоустойчивото земеделие и практикуващите общности. Проф. Д-р Омер Азабагаоглу като експертът, работил от името на турския партньор по плана за изграждане на общ бранд и брандинг стратегия информира участниците за общата нужда от „марка“ или „етикет“ за земеделските култури и продукти в региона на Черноморския басейн, които са отгледани с прилагането на климатоустойчиви практики. Той също така модерира дискусиите във фокус групите за това как да се изгради общ план за марката. По време на сесията на фокус групата, участниците и членовете на Практикуващата общност AGREEN обсъдиха различни въпроси и възможности, включително международна акредитация на марки, конкурентните предимства на пазара на клуматоустойчивите храни и селскостопански продукти, профила на потенциалните потребители, очакванията на местните производители и фермери, и съвместната идентичност на марката.

 

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

На 24-ти март 2021 в Турция се проведе събитието за повишаване на осведомеността по проект AGREEN

24 Март 2021 News 504 Views
 
 

 


 

Събитието беше проведено онлайн и беше първото публично събитие, насочено към запознаване на заинтересовани страни в Турция с проекта AGREEN и концепцията за интелигентното земеделие в съответствие с климатичните промени.

 

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...

Национално събитие за повишаване на осведомеността беше организирано в Гърция по проект AGREEN

23 Март 2021 News 480 Views
 
 

 


 

Събитието за повишаване на осведомеността в Гърция беше организирано от гръцкия партньор по проект AGREEN – ANATOLIKI S.A. и се състоя онлайн на 23-ти март 2021 г. с участието на 70 представители на заинтересованите групи в Гърция и широката публика.

 

 За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen   

Read more...
Страница 1 от 7