ДИСКУСИЯ С ФОКУС ГРУПИ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС В ГЪРЦИЯ ПО ПРОЕКТ AGREEN Featured

24 Февруари 2021 News 412 Views
Rate this item
(0 votes)
 
 

 


 

Днес, 24 февруари 2021 г., в рамките на дискусионна среща, организирана от гръцкия партньор по проект AGREEN – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης – фокус група с представителството на всички заинтересовани страни обсъжда въпроса за климатоустойчивото земеделие в Черноморския басейн.

Събитието беше организирано онлайн чрез платформата ZOOM и в него взеха участие местни производители, браншови организации и представители на публичните институции, имащи отношение към сектора на земеделието.

В рамките на работната среща, участниците дискутираха основните дейности и очакваните резултати от проект AGREEN, както и концепцията за климатоустойчиво земеделие, текущото състояние и отражение върху пазара на земеделски стоки и продукти в Гърция, и особено в обхвата на регионите Централна и Източна Македония и Тракия.

Бяха представени идентифицирани в хода на проучванията по проекта добри практики на сътрудничество и организация на принципа на кръговата икономика в областта на веригите за доставка на земеделски продукти и храни, продукт на климатоустойчивото земеделие.

В заключение, земеделският коорепатив Василика, който е и асоцииран партньор по проекта, представи практиките, прилагани от местната група производители при отглеждането на бобови растения, и техния подход към климатосъобразното земеделие.

 

За повече информация:

гр. Добрич, ул. „България“, №3                                                                                                             

тел.: +359 58 655 626                                                                                                                                                    

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: agreen-project.eu  

Facebook страница: @project.agreen