ОБЯВА за набиране на обучаеми за курсове за готвач, хлебар-сладкар и сервитьор-барман

29 Октомври 2018 News 1065 Views
Rate this item
(0 votes)

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ (ДАБУ) набира курсисти за включване в обучение за част от професия заготвач, хлебар/сладкар и сервитьор/барман.

Обучението ще бъде проведено в рамките на 66 учебни часа при следното разпределение:

18 учебни часа теория в Добрич

16 учебни часа учебна практика в Добрич

32 учебни часа учебна практика в Румъния

Темите в програмата за обучение са ориентирани към спецификата на Трансграничния регион Румъния – България.

В обучението могат да се включат лица, преминали обучение за професионална квалификация по съответната професия (готвач, хлебар или сервитьор) или с трудов опит по тази професия. Минимално входящо образователно равнище - завършен първи гимназиален етап или 10 клас.

Заявление за включване можете да подадете в гр. Добрич, Висше училище по мениджмънт, сградата на Център за бизнес и култура, ет. 1, офис 5.

Лице за контакт Петя Пенчева – 0884488860, 058 65 56 26

Обучението ще се извърши в рамките на проект „Интегрирани решения за заетост в кулинарните изкуства и ресторантьорския сектор за квалифициран и приобщаващ българо-румънски трансграничен регион“ (ИКАРУС), който е съвместна инициатива със Сдружение „Изберете вашата професия“ – Център за професионално обучение – Констанца, Румъния. Проектът се реализира по програма INTERREG V-A  Румъния – България, Приоритетна ос 4: Квалифициран и приобщен регион. Основната цел на проекта е да се улесни трудовата мобилност в ресторантьорския/кулинарния бизнес чрез общи услуги за изграждане на умения и подкрепа в Трансграничния регион.

За повече информация може да посетите интернет страницата на проекта.