Приключва международен проект, насочен към разработването на обучителни материали за придобиване на основни умения на работното място Featured

28 Октомври 2020 News 996 Views
Rate this item
(0 votes)
 
 
На 26 и 27 октомври 2020г. в град Добрич се проведоха две събития за разпространение на резултатите по проект „Обучение на основни умения на работното място за нискоквалифицирани мигранти“/ „Workplace Basic Skills Training for Low-Skilled Migrants“, финансиран по програма Еразъм+, по Договор № 2018-1-DE02-KA204-005032.

В проекта си партнират общо 8 държави, като водеща организация е „Институт за образователни иновации“, Германия, а от българска страна в проекта се включи Сдружение „Международен институт по мениджмънт“ /МИМ/.

Проектът е насочен към подобряване на основните умения за работа сред ниско квалифицирани възрастни, в това число бежанци и мигранти, чрез разработване на интерактивни обучителни материали за придобиване на езикова грамотност, базови математически познания и социални умения - ключови фактори за успешната интеграция на пазара на труда.

В рамките на двете събития бяха представени разработените по проекта  продукти, в т.ч.: Наръчник за обучители на нискоквалифицирани възрастни и мигранти и Модули за електронно обучение в 4 различни икономически сектора (строителство, социални грижи и здравеопазване, туризъм и почистваща индустрия). Обучителните модули са достъпни на 10 езика, включително и на български език, чрез разработена по проекта онлайн платформа и безплатно мобилно приложение.

КОНТАКТИ:

СДРУЖЕНИЕ „МЕЖДУНАРОДЕН ИНСТИТУТ ПО МЕНИДЖМЪНТ“ 

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: https://mimbg.org/

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

https://wbs.ili.eu/

https://www.facebook.com/WorkplaceBasicSkills

https://www.youtube.com/watch?v=SA6ooGUv00Q


Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея. Проект номер: 2018-1-DE02-KA204-005032.