×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 824

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е международно бизнес училище разположено в България, където студенти от над 40 страни се обучават по бизнес и маркетинг, информационни технологии, компютърни науки, управление на гостоприемството и туризма, и гастрономия и кулинарни изкуства. ВУМ предлага бакалавърски и магистърски програми с двойна диплома, преподавани изцяло на английски език в сътрудничество с университети във Великобритания, Швейцария, Франция, Норвегия и Холандия, като учебните планове са съобразени с тези на партниращите институции и от студентите се очаква да покриват съответните високи изпитни стандарти, за да завършат с образователни степени, присъждани от партниращите университети и от ВУМ. Университетът се простира по целия свят, чрез своите стабилни партньорства с международни университети като Университета Кардиф Метрополитън и Университетски колеж Бирмингам в Обединеното кралство; Университет за приложни науки Стендън, Холандия; Училище за бизнес и управление в хотелиерството, Швейцария и с други реномирани университети в Европа, Азия, и Южна Америка.

Университетът се класира на високи позиции на европейско ниво по показателите студентска мобилност и международна ориентираност и е ранкиран като най-доброто бизнес училище в България според престижни образователни класации като U-multirank, Best-masters, Eduniversal. ВУМ поддържа отлични взаимоотношения с бизнеса и може да се похвали с дългогодишен успех в предоставянето на възможности за своите студенти за работа при най- добрите работодатели в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и много други.

Научните постижения на унверситета придобиват все по-голямо признание в световен мащаб. ВУМ е определян като българския университет с най-голям брой публикации и цитирания, според Social Science Research Network (SSRN). Висше училище по мениджмънт е отличено с 3 Палми за отличие (Palme of Excellence) в класацията на Eduniversal за Източна Европа. Неговият обхват се простира в европейската индустрия чрез редица сериозни контакти, включващи партньорства с водещи компании в сферата на софтуерното разработване, аутсорсинга на бизнес процеси, маркетинга, финансите и др. Висше училище по мениджмънт е член на AACSB International – Асоциация за развитие на университетските училища за бизнес – сдружение на образователни институции, бизнес, НПО и държавни органи, посветено на развитието на висшето образование в бизнеса.

Адрес

ул. "Оборище", № 13А, 9000 Варна 

Интернет страница

https://vum.bg/

Email

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.