×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 824

 

Сдружението е със седалище в град Варна и самостоятелен клон в град Добрич, и е успешен модел на публично частно партньорство, създаден през 1993 г., който интегрира организации с много широк обхват – търговски дружества, нестопански организации и индивидуални лица, обединени от идеята за повишаване качеството на образованието и живота в съответствие с европейските тенденции и политики за устойчивост и развитие. Първоначално сдружението работи на територията на област Добрич, а от месец януари 2012 г., с оглед разширяването на дейността, седалището и адреса на управление се преместиха в гр. Варна, като в гр. Добрич функционира самостоятелен клон на МИМ.

Основните направления, в които сдружението работи, са насърчаването на инициативността, образованието и активното участие на младите хора в икономическия и социалния живот. Международен институт по мениджмънт отделя специално внимание на дейности, насочени към подкрепа на хората с по-малко възможности - уязвими групи, хора със специални потребности и групи в риск. Уникално широкото представителство на МИМ, обаче, се измерва с това, че в него членуват над 100 младежи и 50 преподаватели от сферата на професионалното и висше образование, които реализират много инициативи и проекти свързани с подобряване качеството във всички области на образованието, социалния и икономическия живот. Всички те вземат дейно участие при осъществяване дейността на сдружението, насочена към подпомагане изследователската, научна, преподавателска дейност в областта на човешките ресурси, туризма, икономическите и социологическите науки.

Сдружението се отличава със следните постижения: разработени и реализирани различни по вид и характер инициативи; реализирани над 15 национални и международни проекти по програми на Европейския съюз и Световната банка; обучени над 500 представители на държавната администрация в Република България; обучени над 1000 младежи и млади лидери в рамките на целеви проекти и инициативи; разработени над 100 анализа, стратегии, методики за обучение и приложни научни разработки; разработени над 20 тематични програми за обучение и повишаване на квалификацията в различни области на науката и обществения живот и др.

Уникално широкото представителство на МИМ, обаче, се измерва с това, че в него членуват над 100 младежи и 50 преподаватели от сферата на професионалното и висше образование, които реализират много инициативи и проекти свързани с подобряване качеството във всички области на образованието, социалния и икономическия живот. Всички те вземат дейно участие при осъществяване дейността на сдружението, насочена към подпомагане изследователската, научна, преподавателска дейност в областта на човешките ресурси, туризма, икономическите и социологическите науки. 

Адрес:

9000 гр. Варна, ул. "Оборище", № 13А

Интернет страница:

http://mimbg.org/

Email:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.