Print this page

Българи се обучават на тайните на румънската кухня в Констанца

29 Ноември 2018 News 1139 Views
Rate this item
(0 votes)

 19 готвачи от България взеха участие в курс по готварство – румънска кухня в Констанца. Българските готвачи се научиха  на типични за Румъния ястия – пилешка супа с кнедли, салата Бьоф, рибена чорба с риба от Дунав, Добруджанска баница.

След завръщането си от Констанца, участниците ще продължат обучението си още една седмица в Учебния център в Добрич.

Обучението беше организирано от Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ в партньорство със  Сдружение „Изберете вашата професия“ – Център за професионално обучение – Констанца.

Целта на пилотното обучение е да се тества възможността за обмен на професионални кадри в кулинарния сектор в транс-граничния регион Констанца – Добрич в посока постигане на устойчива трудова мобилност.

Обучението се извършва в рамките на проект „Интегрирани решения за заетост в кулинарните изкуства и ресторантьорския сектор за квалифициран и приобщаващ българо-румънски транс-граничен регион“ (ИКАРУС), RoBg-192. Проектът се реализира по програма INTERREG V-A  Румъния – България, Приоритетна ос 4: Квалифициран и приобщен регион. Основната цел на проекта е да се улесни трудовата мобилност в ресторантьорския/кулинарния бизнес чрез общи услуги за изграждане на умения и подкрепа в транс-граничния регион.

За повече информация може да посетите интернет страницата на проекта.

Login to post comments